Зелева салата с чесън и аншоа

Комбинацията от зеле и моркови може да бъде много изненадваща, поднесена с богат, ароматен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2024
Зелева салата с чесън и аншоа
 
Необходими продукти:
300 г бяло зеле
300 г червено зеле
300 г моркови
1 глава червен лук
1 връзка магданоз
1 дълъг и прав морков за украса
50 г белени тиквени семки

за дресинга:
250 мл прясно мляко
8 скилидки чесън
8 филенца аншоа
3 с. л. ябълков оцет
6 с. л. зехтин
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Зелева салата с чесън и аншоа

Чесънът се обелва, слага се в касерола, залива се с прясното мляко, подправя се със сол и черен пипер и се оставя на котлона, докато течността се редуцира до една трета – за около 20 минути на умерен огън.

 

 


2
Зелева салата с чесън и аншоа 2

Двата вида зеле се нарязват  натънко и се слагат в голяма купа.

 


3
Зелева салата с чесън и аншоа 3

Морковите се обелват, настъргват се на едро ренде и се прибавят към зелето.

 


4
Зелева салата с чесън и аншоа 4

Червеният лук се обелва и се нарязва на ивички, магданозът – наситно и се прибавят към зеленчуците.

 


5
Зелева салата с чесън и аншоа 5

Чесновата редукция се пасира заедно с филетата аншоа, ябълковия оцет, дижонската горчица, зехтина, сол и черен пипер.

 


6
Зелева салата с чесън и аншоа 6

Зеленчуците се подправят с дресинга и хубаво се разбъркват.

 


7
Зелева салата с чесън и аншоа 7

От моркова за украса се оформят ленти с белачка. Завиват се в кръг в чинии.

 


8
Зелева салата с чесън и аншоа 8

В тях се слага от салатата, поръсва се с малко зехтин и с тиквени семки.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
страхотна идея за салата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: