Зелева салата с оризово фиде

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2005
Зелева салата с оризово фиде
 
Необходими продукти:
50 г оризово фиде
50-60 г слънчогледово семе
1 1/2 ч. ч. олио за пържене
10 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 с. л. оцет
1 ч. л. захар
1 щипка натриев глутамат
1 щипка сол
1/2 глава зеле (400 г)
2 стръка пресен лук



Начин на приготвяне:
1
Зелева салата с оризово фиде
Кочанът се отстранява и зелето се нарязва на по-едри ивици, които се потапят във вряла вода за 30 секунди. След това се заливат със студена вода. Поставят се в купа.
2
Зелева салата с оризово фиде 2
Олиото се разбива със соевия сос, захарта, натриевия глутамат, оцета и солта. Лукът се нарязва наедро и се добавя към зелето. Налива се сосът и се разбърква.
3
Зелева салата с оризово фиде 3
Фидето се изпържва в силно загрято олио и се начупва върху готовата салата. Поръсва се със слънчогледовото семе и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: