Зелева салата със сос от сирене и яйца

Салата със зеле, моркови и царевица, подправена с домашна заливка от майонеза и сос от сирена
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.03.2015
Зелева салата със сос от сирене и яйца
 
Необходими продукти:
1/2 малка зелка
2 средно големи моркова
1 връзка пресен копър
1 шепа сурови орехови ядки (по желание)
1 с. л. сусам (по желание)
1/2 консерва сладка царевица
сол на вкус

за дресинга:
1 яйце
150 мл зехтин
3 с. л. балсамов оцет (или ябълков)
1 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух босилек
200 г сирене
1/2 пакетче чесън на прах (по желание)
2-3 щипки сол
2-3 щипки захар


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа смесете наситнената зелка, рендосаните моркови и нарязания копър. Отгоре сипете отцедената царевица. Добавете ядките и семената, след това посолете и намачкайте салатата с ръце, за да омекне. Разбъркайте добре.
2
За дресинга ще ви е нужен пасатор. Ако не разполагате с такъв, използвайте 100 г готова майонеза, като не очаквайте обаче тя да е също толкова здравословна, колкото домашно приготвената. Ако имате пасатор, пригответе майонезата по следния начин – счупете яйцето в съда за пасиране, добавете сол и захар и разбърквайте 20 секунди. След това наливайте зехтин, до получаване на желаният сос.
3
Готовата майонеза залейте с балсамовия оцет, пасирайте за 5-8 секунди, добавете чесъна на прах, босилека и мащерката и пасирайте отново. Накрая сложете натрошеното наедро сирене и пасирайте до желаната гладкост.
4
Ако не работите с пасатор, просто смесете на ръка съставките много хубаво. Сосът пак ще се получи. Залейте зелето със соса и разбъркайте. Когато опитате, ще се изумите колко изтънчен вкус може да има такова простичко ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: