Зелеви сарми по токайски

Дата: 02.01.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
1/2 ч. л. сол
2 с. л. брашно
2 с. л. свинска мас
1 ч. ч. ориз
2 дафинови листа
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 яйце
200 мл готварска сметана
200 г бекон
500 г свинска кайма
червен и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелеви сарми по токайскиОризът се залива с 2 ч. ч. вода, посолява се и се сварява.
2
Зелеви сарми по токайски 2Лукът, чесънът и 60-70 г от бекона се нарязват наситно и се слагат в голяма купа заедно с каймата.
3
Зелеви сарми по токайски 3Чупи се едно яйце, поръсва се с черен пипер, сол и наситнен магданоз, добавя се охладеният ориз и се омесва.
4
Зелеви сарми по токайски 4Листата на киселото зеле се отделят, а кочанът се изрязва. Във всяко листо се сипва от плънката и се завиват сарми.
5
Зелеви сарми по токайски 5Сармите се подреждат в тенджерата, заливат се с вода, подправят се с 2 дафинови листа, похлупват се и се варят около 30 минути.
6
Зелеви сарми по токайски 6Останалият бекон се нарязва на малки кубчета и се запържва в свинската мас.
7
Зелеви сарми по токайски 7Когато се оттегли от котлона, беконът се поръсва с червен пипер и брашно, разрежда се с малко от бульона, в който се варят сармите, сипва се сметаната и се разбърква.
8
Зелеви сарми по токайски 8Омекналите сарми се заливат със запръжката и се варят още 15-20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


322 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта