Земели

Дата: 05.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
10 г суха мая
1 ч. л. сол
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
ЗемелиМаята се разтваря в 300 мл топла вода. От брашното, солта и маята се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
2
Земели 2Разделя се на 8 части, от които се оформят топки. Върху всяка се оформят характерните за земелите прорези.
3
Земели 3Сплескват се леко и се оставят да втасат отново за около 30 минути.
4
Земели 4Подреждат се в намазана със зехтин тава и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта