Желе „Белини“

Дата: 18.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 мл пенливо бяло вино „Просеко“
100 г пудра захар
2 праскови
2 стръка босилек (+ за гарниране)
1 пакетче желатин
2 с. л. сироп от малини
за гарниране:
250 мл животинска сметана
40 г пудра захар
 

Начин на приготвяне:
1
Желе „Белини“Плодовете се почистват от костилките, обелват се, режат се на кубчета и заедно с листенцата босилек се разпределят в чаши за шампанско.
2
Желе „Белини“ 2Желатинът се накисва в студена вода, за да набъбне, след това се загрява на водна баня.
3
Желе „Белини“ 3Виното се смесва със захарта, сиропа от малини и ако е нужно, се загрява леко, за да няма голям контраст между неговата температура и тази на желатина.
4
Желе „Белини“ 4Разбърква се с желатина и сместа се налива в чашите. Прибират се в хладилник за около 4 часа.
5
Желе „Белини“ 5Студената животинска сметана се разбива със захарта, докато стане пухкава. Десертът се поднася със сметаната и по желание се декорира с листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2016
Само не ми е ясно с какви лъжици се яде от толкова тясни чаши.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2016
Свежо и вкусно - идеален десерт за лятото!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта