Желе от червено вино

Дата: 02.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бутилка вино „Бордо” (750 мл)
50 мл бренди
сокът и кората от 1 портокал
сокът и кората от 1 лимон
1 ч. ч. желе от касис
4 пакетчета желатин (по 10 г)
за гарниране:
2 ч. ч. животинска сметана
2 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Желе от червено вино
Желатинът се накисва в малко вода да набъбне. След това се разтваря в микровълнова фурна или на водна баня.

 


2
Желе от червено вино 2
Сокът и настърганите кори от цитрусите, виното и брендито се сипват в касерола и се кипват. Оставят се на огъня за 5 минути.

 


3
Желе от червено вино 3
Дърпа се от котлона и се добавя желето. Разбърква се и се оставя леко да се охлади. Налива се желатинът при постоянно бъркане.

 


4
Желе от червено вино 4
Сместа се налива във форма терин с незалепващо покритие. Оставя се да се охлади за една нощ.

 


5
Желе от червено вино 5
После се изважда от формата и се нарязва на кубчета.

 


6
Желе от червено вино 6
Сервира се с разбитата на пяна със захарта сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта