Желе от грозде с медено-сметанов сладолед

Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2009
Желе от грозде с медено-сметанов сладолед
 
Необходими продукти:
400 г бяло грозде
1 пакетче желатин
150 мл прясно мляко 
1 пакетче суха сметана
мляко за разбиване на сметаната
2 жълтъка
2 с. л. захар
100 г мед


Начин на приготвяне:
1
Зърната на гроздето се отделят от чепката и се пюрират в кухненски робот, след което сокът се прецежда. Друг вариант е зърната да се смачкат в купа или да се прецедят през цедка.
2
Желатинът се залива с 4–5 с. л. студена вода и се оставя да набъбне. Поставя се в дълбок съд с топла вода, докато се разтвори, и се смесва с гроздовия сок. Сместа се разпределя в чаши или купички и се оставя на хладно.
3
Жълтъците се разбиват със захарта с помощта на тел, докато леко побелеят. Прясното мляко се кипва в малка тенджера, след което постепенно се смесва с жълтъците, като се разбърква непрекъснато. Сместа се оставя да кипне на котлона, като се разбива непрекъснато с тел. Когато се оттегли от огъня, се прибавя медът. Бърка се, докато се разтвори, и се оставя да изстине.
4
Сухата сметана се разбива с млякото. Към нея постепенно се добавя изстиналата млечно-яйчена смес, като се бърка с шпатула в една посока. Сладоледът се оставя във фризер за 6–8 часа, докато се стегне. В чашите с желето от грозде се поставя по една топка сладолед, декорира се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: