Желирано предястие с рулца от раци и зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2010
Желирано предястие с рулца от раци и зеленчуци
 
Необходими продукти:
600 г рулца от раци
2 червени чушки
2 зелени чушки
150 г бейби царевички
150 г кисели краставички
2 пакетчета желатин
няколко стръка магданоз за украса


Начин на приготвяне:
1
Желатинът се разтваря в студена вода около 10 минути, след като набъбне, се слага на водна баня или в микровълнова фурна, докато се разтопи във водата (около 3 минути).
2
Дъното и страните на съда, в който ще се приготви желираното предястие, се намазват с разтворения желатин. Подрежда се един ред от нарязаните на пръчки (колелца, ромбчета и т.н.) продукти, заливат се с желатина и съдът се слага в хладилника, за да се стегне желето (ако се сипе целият желатин, може конфигурацията на продуктите да се развали, тъй като зеленчуците започват да плуват).
3
Изважда се от хладилника и след като вторият ред е подреден, се долива разтвореният желатин. Слага се отново в хладилник за 30 минути. Внимателно с остър нож се реже на блокчета и се поднася. Може да се украси с маруля или със същите като в плънката нарязани зеленчуци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: