Зиг-заг шишчета

Ефектно поднесени шишчета, точно като за парти
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2012
Зиг-заг шишчета
 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
300 г сирене „Халуми”
100 г зелени маслини без костилка
3 стръка пресен босилек
200 г чери домати
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
150 мл зехтин
1 яйце
30 мл бял балсамов оцет
1 ч. л. горчица
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1/2 връзка див чесън
3–4 стръка пресен лук
1/2 ч. л. сух кориандър
сол и черен пипер на вкус
14 дебели клонки розмарин, които се ползват за шишчета



Начин на приготвяне:
1
Зиг-заг шишчета

Месото се нарязва надве с остър нож и се изтънява под фолио за свежо съхранение. Начуква се леко, така че да не се разкъса.

 


2
Зиг-заг шишчета 2

Нарязва се на дълги ленти, широки 2–3 пръста. Подправя се със сол, черен пипер и зехтин.

 


3
Зиг-заг шишчета 3

Сиренето се нарязва на кубчета, с големината  на маслините. Ако чери доматите са много едри, се нарязват надве. Босилекът се измива.

 


4
Зиг-заг шишчета 4

Редят се шишчета като се започне с единия край на месото, след това сирене халуми, обвито в листенце босилек, маслина, чери домат, после другия края на пилешко и после още веднъж в същата последователност. Така докато се наредят всички продукти.

 


5
Зиг-заг шишчета 5

Готовите шишчета се намазват със зехтин и се пекат на грил тиган до готовност.

 


6
Зиг-заг шишчета 6

Яйцето се сварява за около 2 минути. В купата се слагат магданозът, копърът, дивият чесън, пресният лук и зърната кориандър. Прибавя се яйцето, зехтина, балсамовият оцет и се пасира до хомогенна смес. Слага се горчицата и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се и се поднася към шишчетата.






Съвети: Ако сосът е много гъст, може да го разредите с малко вода. Може да сервирате в чаши, на дъното на които има сос, а отгоре са шишчетата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: