Зимна салата с тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2001
Зимна салата с тиква
 
Необходими продукти:
500 г тиква
500 г червено цвекло
250 г гъби
1 глава лук
1/2 алабаш
1 корен пащърнак
1 скилидка чесън
2 с. л. олио
1 к. ч. зехтин
3 с. л. оцет
2 щипки босилек



Начин на приготвяне:
1
Зимна салата с тиква
Цвеклото се обелва, нарязва се на кубчета и се вари 30-40 минути в подсолена кипяща вода. Тиквата се обелва, нарязва се на едри парчета и се вари на пара. Към нея се прибавя нарязаният на ивички пащърнак. Алабашът се обелва и настъргва.
2
Зимна салата с тиква 2
В сгорещено олио за кратко се запържва чесънът. Изважда се и в същото олио се запържват гъбите до приятно кафеникав цвят. След това се налива 1 чаша бяло вино и се оставя на по-силен огън, докато течността се изпари.
3
Зимна салата с тиква 3
Изчаква се цвеклото, тиквата, пащърнакът и гъбите да изстинат. Поставят се в купа заедно с алабаша. Добавя се глава лук, нарязана на тънки шайби.
4
Зимна салата с тиква 4
Подправя се със зехтин, сух босилек, винен оцет и сол. Салатата се покрива с фолио и се оставя да отлежи 1-2 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: