Зимно свинско

Гост: Андрей Слабаков
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2005
Зимно свинско
 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
200 г обезкостени свински гърди
100 г пушен бекон
50 г масло
1 морков
3-4 скилидки чесън
1-2 ч. ч. зелева чорба
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зимно свинско
Плешките се разрязват, като се разтварят максимално. Беконът се разделя напречно, а след това всяко парче се разрязва на две. Поръсват се със сол, черен пипер, чили.
2
Зимно свинско 2
Парчетата свински гърди се разпределят между плешките. Затварят се добре и с нож се правят отвори, във всеки от които се поставят парчета от нарязания морков, разрязани на две скилидки чесън, нарязани парченца бекон и парченца масло.
3
Зимно свинско 3
Отгоре се намазва с масло. Поръсва се с черен и червен пипер. Увиват се в големи листа кисело зеле, така че да станат големи сарми.
4
Зимно свинско 4
Сармите се поставят в тава. Поливат се със зелева чорба, наливат се 1-2 пръста вода. Покрива се с алуминиево фолио, пече се 15 минути в предварително загрята до 300 градуса фурна. След това се пече 1 1/2 час на 180 градуса. Когато месото е готово, алуминиевото фолио се отстранява и ястието се допича, докато водата изври.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: