Хрупкави и вкусни



0
95694

Родината им е Мексико, а най-близките им роднини по семейна линия са тиквата и пъпешът. Имат богато приложение в кулинарията и са отличен източник на калий, витамини и фолиева киселина. Притежават противовъзпалителни и отводняващи свойства.

Вкусът им е неутрален, което ги прави идеални за леки предястия.
Партнират си отлично с месо, риба, яйца и сирене.
Могат да се бланшират, да се сварят на пара, да се изпекат на грил или да се изпържат.
Подходящи са за гарниране на пица, като допълнение в ризото или към зеленчукова салата със спагети, а може да ги превърнете и в мусака или огретен.

У нас безспорно най-популярни са пържените тиквички със заливка от кисело мляко с копър и чесън, но има и безброй други вкусни начини да им се насладите.

Опитайте нашите предложения.

Коментари (0)

Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: