Родината им е Мексико, а най-близките им роднини по семейна линия са тиквата и пъпешът. Имат богато приложение в кулинарията и са отличен източник на калий, витамини и фолиева киселина. Притежават противовъзпалителни и отводняващи свойства.
Вкусът им е неутрален, което ги прави идеални за леки предястия.
Партнират си отлично с месо, риба, яйца и сирене.
Могат да се бланшират, да се сварят на пара, да се изпекат на грил или да се изпържат.
Подходящи са за гарниране на пица, като допълнение в ризото или към зеленчукова салата със спагети, а може да ги превърнете и в мусака или огретен.
У нас безспорно най-популярни са пържените тиквички със заливка от кисело мляко с копър и чесън, но има и безброй други вкусни начини да им се насладите.
Опитайте нашите предложения.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...