Златина Куртева

Потребител от 29.08.2013
Златина Куртева
Име: Златина Куртева
ТИТЛА: Чирак
62 точки
Разберете как да печелите повече значки >>
За мен:
Коментари
1
24.10.2013
под рецепта Торта „Медовик“
Пълен провал! Но вината не е в коректността на рецептата. Решавам аз да направя тази торта, напомни ми на една любима моя торта Сантана от едноименна варненска сладкарница, която отдавна не съществува. Имам всичко необходимо и се залавям за работа в 10:30 сутринта. Направих тестото, сложих го в хладилника. Стоплих и млякото със захарта и ванилията за крема. Дали супените ми лъжици не бяха достатъчно пълни, дали не го варих достатъчно, дали захарта беше повече - историята мълчи по случая. Изсипах брашното и започнах да бъркам; котлонът е включен на средна степен 3 от 6 възможни. По едно време усетих, че дъното задира. След още един оборот на лъжицата и видях кафеникаво парцалче. Нищо ново под слънцето (за мен) и друг път като съм го правила този крем пак така е ставало. Сменям веднага тенджерата и продължавам с начинанието с чисто дъно. Бъркам ли, бъркам, \"кремът\" по- скоро би минал за сос. Сетих се аз, че нишестените кремчета са такива редки, а като изстинат стават твърди. Реших че след повторното загаряне (карамелизиране) на дъното е време да охладя крема. Всичко изглежда да се движи почти гладко и по план, с изключение на няколко бучици в горепосочения. Вторият \"праг\", който преодолях, беше че не съобразих (както обикновено), че моята форма за торта е 28см, а в рецептите обикновено се дава за 26 или 24 см. Както и да е, със здрава воля и сила в кръста разточих полу- прозрачни кори, които изпекох. Нищо страшно. Дори си мислех, че съм ви надхитрила, защото преди да изпека притисках формата за торта и направо изрязвах кръга, така че не се налагаше да бързам и да режа, като извадя от фурната.
2
24.10.2013
под рецепта Фъстъчено масло
Ох, много го обичам, ама пусто, много се лепи по дупето...
за 0 рецепти
Моите Рецепти:
0
Готвач на
седмицата:
0
Изпрати
съобщение:



122 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта