Да поръчваме ли вода от чешмата в софийските заведения?

25.06.2022
0
2896

Чаша чешмяна вода с кафето в заведение е въпрос на гостоприемство в Европа. У нас обаче все още съществува мнението, че питейната вода е негодна или че заведенията не са подходящо място да се поръча чешмяна вода.

С началото на горещите дни „Софийска вода“ започна инициатива за вода без опаковка в столичните заведения. Целта е да насърчи заведенията, но и клиентите им да предлагат и поръчват чешмяна вода, каквато е практиката в много европейски градове.

За да улесни и клиентите, и заведенията, „Софийска вода“ изработи стикер, който може да се постави на избрано от заведението място. Той означава, че в този обект се предлага чешмяна вода.

Самият стикер носи официална информация за качеството на водата. Така столичният ВиК оператор се надява, че с течение на времето, клиентите по-смело ще поръчват чешмяна вода в заведенията, обозначени със стикера, а тези заведения ще стават все повече.

Питейната вода в София се нарежда в челните места на Европа по качеството.

  • Тя се отличава с неутрално pH, около 7.2, заради високопланинския си произход главно от снеготопене. 
  • Водата е мека и без характерен вкус и мирис, напълно подходяща за ежедневна употреба от всички възрасти.
  • С тези свои характеристики питейната вода в София се счита за най-подходяща за междуклетъчната обмяна в човешкото тяло, т.е. за обменните процеси в него, обясняват от компанията. 

Снимки:

Instagram / _luvfromgigi

https://www.sofiyskavoda.bg/



Коментари (0)

176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: