Заради високото си съдържание на мазнини орехите гранясват бързо. Затова, ако са смляни или наситнени, трябва да се ползват веднага. Цели ядки могат да се съхранява в съд, в който не влиза въздух, поставен в хладилника или във фризера. А орехи с черупки се запазват за година, но на студено, в мрежи, така че да могат да се проветряват и да не мухлясват.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...