Пълнените гъби са перфектно предястие за гости. Хем са лесни за приготвяне, хем можем да развихрим фантазията си и да покажем собствения си кулинарен почерк, правейки плънката неповторима.
Ако имаме възможност да избираме, най-добре е да се спрем на гъбите портобело. Името звучи много специално, но това всъщност са големи кафяви печурки – диаметърът им е от 12 см и нагоре. Именно заради този екстра размер са много подходящи за пълнене. Освен това съдържат малко по-малко вода, което означава, че при готвене не се свиват и остават по-твърди.
Различават ли се във вкуса от обикновените бели печурки?
Съвсем малко. Някои твърдят, че кафявите печурки имат по-интензивен вкус и лек аромат на ядки. Но това вероятно могат да оценят единствено хора с много чувствителен нос и небце.
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...