Кулинариум в сезонa на листопадите

30.08.2018
0
39648

 

 

Септември е от месеците, които носят със себе си начало и край. „Отива си лятото, идва есента”, както се пее в една известна българска песен.

 

 

 

И не само това...
Децата с неохота се разделят с дългата ваканция, за да приготвят отново учебниците и бележниците. Розовите домати дават път на тези за консервиране от сорта „Рома“. Лека-полека слънцето отслабва своя жарък пламък и ни напомня за циганското лято. Вечерите изискват топла наметка, дните са променливо топли и малко приличат на капризно дете. Короните на дърветата очакват четката на най-големия художник – природата.

В кухнята също предстоят промени.
Тараторът предава щафетата на топлите супи, и както ще разберте от страниците на най-новия брой на BILLA Кулинариум – гъбената е една от най-актуалните за сезона. Тези, които не са на ти с приготвянето й, могат да следват стъпка по стъпка постигането на идеален резултат.

Ако царевицата ви е позната само в сварен вариант,
сега е моментът да научите за различните й приложения. Попадайки в менюто ви, тя ще му придаде чар и новаторски почерк. Може да я изпечете с розмарин и морска сол, да я включите сред продуктите за палачинки или да я комбинирате със свинско и зеленчуци – за направата на превъзходна домашна яхния.

Какво още в старта на сезона на листопадите?
В най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017 г. (по данни на BluePoint от януари 2018 г.)BILLA Кулинариум – ще откриете безброй вкусни отговори. Идеалните рецепти за семейната трапеза – печено пиле с кестени и тиква, пълнена целина с кайма, кашкавал и гъби, и сладкото присъствие на десерт с божествени смокини. Всички тези изкусителни идеи и още много други – само за 0,99 лв. с BILLA Card.

В есенния брой на BILLA Кулинариум
са включени също и интересни предложения с бутертесто, хитри кулинарни хрумки за мариноване на шалот, тиква, патладжан и червен лук. Очакват ви и сладкиши със сини сливи, в които ще се влюбите. Освен че ще разнообразите семейното меню, с талоните в броя спестявате над 30 лв.

А докато чакате фурната да изпече есенния чийзкейк,
може да прочетете за правилното хранене на децата в училищна възраст и за плюсовете и минусите на безглутеновата диета.

Националното пътешествие на BILLA Кулинариум
този път ще отведе родолюбците на СПА и сладко нищоправене в града, в който човек се чувства истински щастлив – Велинград.

 



Коментари (0)

131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: