Мисия чистота – възможна с Румба!

31.10.2016
0
139924

В сезона на празниците има за всекиго по нещо – пъстри и забавни моменти, огрени от палавите светлинки на тиквените фенери, дълга върволица от именни дни на любими хора, нетърпеливо чакани мигове, изпълнени с вкусни традиции или просто мързеливи и уютни семейни вечери у дома... Все добри поводи, да отделим повече време за истински важните неща в ежедневието ни – да бъдем с най-близките ни хора и да се насладим на любимите си занимания, докато някой друг ни отмени в (нерядко) досадната и понякога доста изморителна домакинска работа.   

Възползвайте се от интелигентните услуги на роботизираните домашни помощници и ще се убедите сами, че почистването у дома вече никога няма да бъде същото... Според последните изследвания, чистенето удължава живота на жените средно с 3 години. Логично е тогава да се запитаме, с колко ли години би се удължил животът на човек, ако вместо да чисти, се отдаде на любимите си занимания: танци, готвене, четене, песни и игри с децата и домашните любимци?



Историята за възникване на iRobot
звучи като научнофантистична приказка с бляскав край. Създателите на американската компания iRobot вярват, че роботиката може да промени бита ни и начина ни на живот във всяка една сфера. Малко след основаването си, в сътрудничество с NASA, фирмата създава робот за космически изследвания (Genghis), а в края на миналия век дружеството печели договор за производство на тактически мобилни роботи (iRobot PackBot). С появата на първата прахосмукачка-робот Roomba, през 2002 г., iRobot навлиза активно в ежедневието на милиони потребители по цял свят.

Roomba 616 е обновен базов модел роботизирана прахосмукачка iRobot,
подходяща за лесно и удобно почистване на всички видове твърди и меки подови настилки на площ от 90 кв. м. само с едно зареждане на батерията (XLife).
Уредът предлага перфектна комбинация от:
• най-съвременна технология за почистване
• интелигентна система за навигация (iAdapt)
• система за странично почистване покрай стени и ъгли (Wall Follow)
• система срещу заплитане в кабели и ресни на килими (ANTITANGLE)
• сензори срещу падане от стълби
• практичен обемен контейнер (AeroVac).

С помощта на десетки сензори, интелигентната система за почистване и навигация iAdapt
анализира пространството 67 пъти в секунда и в съчетание с 40 предварително дефинирани движения позволява на Roomba 616 да реагира ефективно на условията в помещението. Така спокойно може да използвате времето си за вашите любими занимания, докато интелигентната прахосмукачка-робот постига оптимални резултати в почистването на дома.

Не е необходимо да контролирате работата на уреда,
тъй като Roomba 616 сама определя продължителността и начина на почистване, в зависимост от разположението и големината на помещението. В почистващата глава на робота са поставени две противоположно въртящи се четки – изключително ефективни при събиране на прах и по-големи боклуци от пода. Дори неволно да разсипете захар или ориз на пода в кухнята, не се налага да спирате с кулинарните приготовления, за да почистите – просто натискате бутона и уредът ще се погрижи за останалото.

Видеото е запечатало момент от работното ежедневие в кухнята на Бон Апети, където с удоволствие се възползвахме за кратко от пъргавото и неуморно роботче-чистач.

Едно от големите предимства на Roomba 616 е компактният размер
и така роботът достига до труднодостъпни места – например под легло или под шкафовете в стаята.

Roomba 616 има броня за омекотен допир
и е оборудван с адаптивна почистваща глава от второ поколение, която се приспособява динамично към почистваната повърхност, независимо дали това е ламиниран под, килим, балатум или плочки.

След като приключи с работата си, домашният робот автоматично се насочва към зарядната станция с интегриран адаптер за самозареждане, където се презарежда, за да е готов отново да бъде полезен в домакинството, така че вие да се занимавате с това, което наистина има значение за вашето семейство.

Да потанцуваме румба, докато готвим – лесно е нали?

 

 



Коментари (0)

139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: