Нашата тайна за вкусна и здравословна Великденска трапеза!

18.04.2021
0
6335

Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият нови рецепти, тайни и тънкости за празничната трапеза.

 

Започваме с една нова находка, която ще ни представи Лора:

 

“Когато бях малка, майка ми ми казваше, че за да се получи вкусно всяко ястие най-важни са продуктите, с които готвиш. В практиката си се убедих в това и се стремя винаги да използвам възможно най-чистите и здравословни съставки. Обожавам малките ферми, които имат лично отношение към всичко, което произвеждат, защото дълбоко вярвам, че и начинът, по който е отгледана храната, също има значение. Трябва да си призная, че доскоро ми беше доста трудно да се снабдявам с такъв тип продукти, защото малките магазинчета, от които пазарувах, са разпръснати в различни краища на града и срещах затруднения в планирането на менюто. След поредното лутане из София, мислено си пожелах някога да има място, в което да мога да открия всичко накуп и с едно пазаруване да успея да си спестя време и допълнителни усилия. Знаете как понякога си помисляте нещо и то се случва? Е, този път се получи точно това.

Бях излязла на разходка в центъра на София, обожавам района между ЦУМ, историческия музей на София и малките улички около Дондуков. Там е съсредоточена толкова много история, религия и буквално на всяка крачка те очаква различна епоха, стига да имаш сетивата за нея. Когато имам нужда да се заредя, често обичам да се разхождам именно там.

Така съвсем случайно попаднах на новия супермаркет ParkMart, който е отворил врати преди броени дни в ЦУМ.

Като запален кулинар обожавам да разучавам нови магазини, да опитвам различни продукти и да експериментирам. Оказа се, че ParkMart всъщност е премиум супермаркет, който предлага голям избор от истински фермерски продукти на едно място. Там открих всички свои любими мандри, ферми и земеделски стопанства, а за мое учудване попаднах и на няколко нови, които също смятам да включа в седмичното си пазаруване.

        

Този Великден смятам да сложа на трапезата у дома и някои от занаятчийските храни, които открих в новия супермаркет, харесах си и вино, което не бях виждала в друг магазин в България, както и чудесна крафт бира. Нея ще я препоръчам на Стоян.

         

Обожавам да споделям такива находки, защото именно те правят готвенето по-лесно, приятно и разнообразно”.

*Очаквайте още кулинарни трикове, изненади и разтапящо вкусни празнични рецепти от Лора и Стоян в рамките на проекта “Вкусен Великден”.



Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: