Новият „Кулинариум“ - свеж, зелен и апетитен

10.03.2020
0
5918

Пролетта носи със себе желание за ново начало, чувство на лекота и на радост, свеж полъх и дълго чакана промяна. Променя се пейзажът, променя се въздухът, променят се и мислите ни. Всяко срещнато кокиче по пътя за работа ни кара да се усмихваме и да мечтаем за аромата на цъфнали дръвчета. По-свежи, по-леки и много вкусни са и рецептите в новия брой на списание BILLA Кулинариум. Постни, великденски, празнични,традиционни, модерни, здравословни, а някои и малко екзотични. Точно като живота, който се събужда през пролетта.

Какво искат жените?

Няма да увъртаме - пролетта е сезонът на нежната половинка от човечеството. И не само заради 8 март. BILLA Кулинариум обръща специално внимание на дамите, на техните желания, вкусове и стремежи. И макар да знаем колко различен може да е отговорът на въпроса „Какво искат жените?“, някои неща са очевидни и без помощ от Мел Гибсън: жените искат да изглеждат добре (тоест да са здрави, слаби и красиви), да бъдат обичани и… шоколад, естествено. Такива са и ястията за тях, които ще откриете на страниците на списанието. Здравословни, полезни и много, много вкусни.

Зеленото е цветът на пролетта

Всяка година кръговратът на природата кара светът около нас да избуява във всички багри на свежото зелено, защото е време на мястото на старото да се роди нещо ново. Зеленото е и преобладаващият цвят в ястията. Пресен лук, чесън, коприва, лапад, спанак, леворда... и познатите ястия придобиват съвсем нов, пролетен вид. В любимия таратор има свежа и чеснова леворда, топлата и златиста баница е пълна с пролетни зелении, а ризотото е почти зелено цвят и неустоимо вкусно.

Репичките - предвесникът на пролетта

Малките, свежи и симпатични репички са едни от първите предвестници на пролетта. Как да ги избираме, за какво са полезни, какви хранителни вещества съдържат и само в зелената салата ли имат място те? Всичко това ще прочетете на страниците в BILLA Кулинариум, посветени на тези любими малки червено-бели зеленчуци.

Точното време за детокс

И понеже споменахме ново начало - новото в BILLA Кулинариум е разделът „Яж и бъди по-здрав“, чрез който списанието става още по-полезно за своите верни читатели. Какъв е светът на хранителните тенденции днес, кои са невидимите съюзници на здравето, кои са зеленчуците на нашето време и как да обогатим храненето на децата с полезни вещества... Тези и още много отговори ще намерите на страниците на списанието. Всичко това разбира се придружено от вкусни и здравословни рецепти. А всички заинтересувани могат да научат защо пролетта е точното време за детокс.

BILLA Кулинариум ще ви помогне да се справите с пролетната умора, ще ви поведе на кулинарно пътешествие, ще подслади живота ви със здравословни и лесни десерти. Пролетният брой на списанието ви очаква само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card, а с талоните за пазаруване в броя, ще спестите над 20 лв.

BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2019 г. по данни на Blue Point от февруари 2020 г.

А в мобилното приложението BILLA Кулинариум може да откриете авторските рецепти на шеф Виктор Ангелов и над 400 видео рецепти. Може да го свалите за Android и за iOS .

Приятно четене!



Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: