Окупираха ресторант на Гордън Рамзи в Лондон

21.11.2022
0
1937

Признаваме си, че страшно симпатизираме на Гордън Рамзи и с удоволствие следим неговите изяви както на телевизионния екран, така и в социалните медии. Известният готвач обаче неведнъж е доказвал, че може да поляризира общественото мнение.

Оказва се, че и климатичните активисти са намерили за какво да му се ядосат. Представители на групата „Бунт за животните“, която се бори за налагане на храненето с растителни продукти, са окупирали негов ресторант с идеята да предизвикат интереса на обществеността към идеите си.

Става въпрос за ресторанта в Челси, югозападен Лондон, който е с 3 звезди Мишлен. В акцията от събота вечер (19 ноември) са участвали 14 души от групата. Те са се настанили на маси, предназначени за клиенти на ресторанта, показвайки фиктивни менюта, в които се посочва екологичната цена на храната. На страницата си в Instagram те публикуваха снимка от вечерта и обясниха причините за поведението си. 

 

Сред предлаганите ястия в ресторанта на Рамзи има телешки стек, чието производство оставя много голям въглероден отпечатък и заема огромно пространство за отглеждане на животните, се казва в изявление на „бунтовниците“. 

„Това е перфектният пример за неравенството във Великобритания“, каза активистката Лучия Алекзандър. „Гордън Рамзи сервира ястия, които струват 155 британски лири, докато повече от два милиона разчитат на хранителни банки в настоящата криза.“  

Вместо ресторантите да трупат огромни печалби за сметка на животните, трябва да подкрепяме фермерите и рибарите в прехода към растителна храна, допълва тя. „Всеки има право на мнение и убеждение, но нахлуването в ресторант пречи на работата на персонала и проваля вечерта на клиентите“, коментира представител на ресторанта. 

След намеса на полицията протестиращите са напуснали ресторанта, а цялата история е завършила без арести, пише BBC.

снимка: Instagram/berkcomm



Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: