Празнично вдъхновение

05.12.2019
0
3490

В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа и Нова година. А около тях един след друг са се наредили и Никулден, Стефановден, Васильовден, Йордановден, Ивановден... Партитата, служебни или приятелски, също са в разгара си. А всички празници са предшествани от рождественските пости.                                                                               

 

 

Тази особена, празнична атмосфера носи и новият, зимен брой на списание BILLA Кулинариум. Всяка страница от него завладява сърцата ни с празнично вдъхновение и много настроение.

3 супер идеи за постите

Ако и вие сте сред хората, които всяка година спазват християнските пости, тези идеи наистина ще ви зарадват. Как да си направите ядков пармезан, постна майонеза и сметана от кашу, с които да добавите хем вкус, хем полезни вещества към хранителния ви режим? Рецептите ви чакат в BILLA Кулинариум.

Магията на Бъдни вечер

Традицията е отделила Бъдни вечер за скромна постна вечеря, в която със смирени сърца членовете на семейството се събират около трапезата. В символиката на празника е и кулминацията на Коледния пост, която се отразява и в броя ястия, и в огъня и бъдника в него, и в забраната за ставане от масата, както и за нейното раздигане след приключване на вечерята. В BILLA Кулинариум ще намерите няколко хем традиционни, хем по-различни рецепти за трапезата на Бъдни вечер.

Коледата като радостно избухване

А след смирението на Бъдни вечер, Коледа е като радостно избухване. Подаръците под елхата изпълват къщата с радостна глъчка още от сутринта. Обядът със семейството и близките е задължителен, като задължителни за него са и ястията – празнични, специални салати, свинско с кисело зеле, коледната пълнена кокошка или пуйка. А за накрая – и сладко изкушение във формата на торта.

Глътка коледно настроение

Зимните празници са идеалното време, през което да се отдадем на забъркването на разни напитки - топли или охладени, с алкохол или без. Те ще изпълнят дома ви с неустоими аромати. Има толкова много варианти, от които да изберете!

Сладки забавления за малчугани

Едни от най-приятните забавления в подготовката на празниците, са тези, в които могат да се включат и децата. Как изглежда комбинацията от детско въображение и рецепти за сладкиши? Вероятно във всеки дом, сладките ще са различни, за това пък - запомнящо се вкусни.

Парти стил

В сезона на партита сме. А кое е най-доброто решение за парти - хапките, естествено. За приготвянето им е нужно въображение, всичко останало е лесно, като детска игра. В BILLA Кулинариум ще откриете няколко великолепни идеи, с които да блеснете пред близки, приятели или колеги.

Зимният брой на списанието ви очаква само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card, а с талоните за пазаруване в броя, ще спестите над 20 лв.

BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.

А в мобилното приложението BILLA Кулинариум може да откриете авторските рецепти на шеф Виктор Ангелов и над 300 видео рецепти. Може да го свалите за Android и за iOS .

Приятно четене!



Коментари (0)

116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: