Сезонът на барбекюто е в разгара си, наградите от Kikkoman също!

07.06.2023
0
12232

 

Сезонът на барбекюто е в разгара си, както и най-добрите BBQ награди, осигурени от Kikkoman. Нашите приятели са в разгара на традиционната си барбекю кампания, която тази година е под надслова „Разпали вкуса с умами!“. Освен фантастични BBQ Kikkoman комплекти за барбекю, има една от най-жестоките големи награди, които някога сме виждали – страхотния барбекю грил Napoleon TravelQ PRO 285 E.

Всичко, което трябва да направите, за да играете за някоя от наградите, е да се регистрирате на

https://kikkomania.bg/umami/.

И да си стискате палци, разбира се!

А защо ние се вълнуваме? Защото умами е една от любимите ни теми, защото обожаваме вкуса и чистотата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman и защото наистина мислим, че триото червена капачка, Kikkoman PONZU и Kikkoman Терияки са перфектната добавка за всяко барбекю или скара. С тях може да мариновате месото или рибата, да овкусите свежата салата или просто да направите веджи менюто още по-апетитно.

Представяте ли си едно специално изживяване с отличен вкус? Искате ли да усъвършенствате различни типове кухня за вашето барбекю или скара? Тайната връзка между вкусовете от всяка точка на света е… умами вкусът! Петото вкусово усещане балансира вкуса и подобрява вкусовите качества на голямо разнообразие от храни, въпреки че няма собствен вкус. Звучи страхотно, нали? Сега нека ви запознаем с тримата умами главни герои:

Естествено ферментирал соев сос

Kikkoman Терияки

Kikkoman PONZU цитрус

Ежедневно усещаме вкуса на умами, въпреки че не винаги съзнателно го разпознаваме – в риба, месо, домати, сирене и соев сос. Повечето хора не са наясно, че това, което умами прави, е да балансира и да подобри вкуса на голямо разнообразие от храни. Въпреки че умами е научно признат като пети вкус сравнително наскоро, той е нещо, което всички ние изпитваме като малки бебета, например, тъй като майчиното мляко съдържа около 20 пъти повече умами от кравето мляко.

Умами сам по себе си няма особен вкус, но завършва цялостния вкус на ястието. С правилните подправки, той може да превърне всякакъв вид кухня от всяка точка на света, в наистина специално вкусово изживяване. В миналото умами често се свързваше с азиатски храни – вероятно защото е открит в Япония и има азиатско име. Днес знаем, че умами не е азиатски феномен, защото неговият пикантен и здравословен вкус се намира в много храни като домати, сирене пармезан и гъби.

 

 

 

 

 

 

 

Умами играе важна роля и в диетите с ниско съдържание на сол, тъй като храните с умами имат по-интензивен вкус и допълнителна сол обикновено не е необходима. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman е чудесна умами подправка и естествена алтернатива на солта, която придава наистина уникален вкус на месото, рибата, зеленчуците и салатите.

А какво е перфектното BBQ без идеално мариновани месо и риба, без добре овкусени свежа салата или салата и, разбира се, без перфектната марината?! С радост споделяме, че тази година в барбекю кампанията на Kikkoman „Разпали вкуса с умами!“ намираме и страхотни 25 сезонни рецепти, които възнамеряваме да изпробваме съвсем скоро на открито и в добра компания.



Коментари (0)

vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: