Суши мода

06.09.2016
0
117049

Кулинарният свят познава безброй импровизации на тема суши, но досега никой не бе опитвал суши поничка! По повод на международния ден на поничката (18 юни), много потребители на една от социалните онлайн-мрежи за обмен на снимки и информация (Instagram) публикуват снимки на техните домашно приготвени понички. Една от всички тези публикации представя интересна веганска идея за суши поничка, която светкавично печели стотици почитатали.


Ако си мислите, че на снимката виждате захаросана пържена поничка, покрита със сурова риба, вместо с глазура – погледнете по-внимателно...

Атрактивният вегански специалитет е приготвен от сварен класически ориз за суши, който още топъл е разпределен в предварително намазани с кокосово масло формички за понички. Оставен да се охлади така, оризът се слепва и приема емблематичната форма на добре познатите ни понички. След това апетитните оризови понички внимателно се изваждат от формичките и се декорират с продукти, които обичайно се използват при направата на класическо суши – черен сусам, джинджифил, уасаби, а в конкретния случай и с авокадо и майонеза от кашу.

При избора на варианти за украса и гарниране на поничките няма ограничения – могат да се използват всякакви продукти. Всичко зависи от въображението и вкуса на този, който реши да приготви нестандартния суши специалитет.



Коментари (0)

113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: