В цветовете на есента

07.10.2019
0
3242

Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те преливат от цветове и аромати, които радват очите на всеки истински кулинар. Златисто, жълто, оранжево, червено, зелено, лилаво... В цветовете на сезона е и есенният брой на списание BILLA Кулинариум. Страниците му ни карат да развихрим въображението си за нови гастрономически преживявания.

 

 

Зелено, златисто, жълто и червено

Коя е царицата на есента? Ябълката, то е ясно. Дали ще е златистожълта, зелена или червена, няма никакво значение. Това е плодът, който властва през сезона и който може да участва не само в сладки ястия. Всички знаем поговорката „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен“. Е, освен да хрупаме ябълките така, както са си, можем да ги превърнем и във вкусни домашни сладкиши или пък по-елегантни десерти. В списание BILLA Кулинариум ще откриете няколко великолепни предложения. Те са за ябълков пай с бутертесто, за тарт Татен и за пълнени печени ябълки.

Оранжево вълшебство

Понякога подценявана, но по-често обожавана - това е тиквата. Една от най-жизнерадостните гледки през иначе мрачната есен е купчина със слънчеви тикви, стоварени между блоковете в големите градове или пък по пазарите. Как да не се вдъхновиш? Световната си известност тиквата дължи на традицията да я издълбават за Хелоуин, но днес я ползваме не само за това. Всеки пази спомена за печената тиква от детството си. А приложенията ѝ в кулинарията са безброй: месестата част може да се пасира и да се използва за кейкове, пайове и ньоки. От тази със сърцевина на конци се приготвят и спагети. Майсторите готвачи я харесват, защото вкусът ѝ наподобява този на кестените, а когато става въпрос за десерти, тя се съчетава прекрасно с шоколад и сирена.

Бяло и зелено, може и червено

В тези цветове са обагрени представителите на едно от любимите ни зеленчукови семейства, а именно - Зелеви. Кой не ги обича? Прясно зеле - зелено и червено, карфиол, броколи... Какво ли не можем да направим с тях? Сещали ли сте се за пица, за кюфтенца и за хрупкаво мезе към бира? Не сте? Точно такива рецепти ще намерите на страниците на списание BILLA Кулинариум. Основата на пицата е от карфиол, кюфтенцата са замесени с „кайма“ от броколи, а панираното зеле ще е по индийски маниер. Но най-хубавото е, че резултатът и от трите рецепти ще ви изненада – при това приятно.

Есенният брой на списанието ви очаква само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card, а с талоните за пазаруване в броя, ще спестите над 25 лв. BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.

А в мобилното приложението BILLA Кулинариум може да откриете авторските рецепти на шеф Виктор Ангелов и над 300 видео рецепти. Може да го свалите за Android и за iOS

Приятно четене!



Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: