Бретцели

Дата: 23.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая (21 г)
2 ч. л. сол
1 с. л. захар
4 с. л. краве масло
1 жълтък
120 г сода бикарбонат
морска сол за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
БретцелиМаята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта и се оставя да шупне.
2
Бретцели 2Маслото се разтопява и се смесва с брашното, шупналата мая, 250 мл вода и солта.
3
Бретцели 3Замесва се гладко и еластично тесто, което да не се лепи по пръстите. Слага се в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Бретцели 4След това се разделя на 8 части, от които се оформят фитили.
5
Бретцели 5Всеки фитил се усуква във формата на бретцел.
6
Бретцели 6Бретцелите се пускат за 30 секунди в 2,5 л кипнала вода, в която е разтворена содата.
7
Бретцели 7Изваждат се и се прехвърлят в тава, с хартия за печене на дъното. Намазват се с разбития с малко вода жълтък, поръсват се с морска сол и се пекат 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
Много благодаря за рецепта! Получиха се страхотни! Правих всичко по тази рецепта. Не сложих само сол отгоре заради децата.
10.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2016
Пробвах 50:50 бяло с ръжено брашно, станаха много вкусни... но хлебчета, не бретцели :) От брашното ли е или съм сгрешила другаде? Може ли да станат с ръжено брашно, защото искам пак да направя? Благодаря.
9.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
8.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2015
Не успях да ги разточа хубаво и станаха малко жилави. Но много вкусни! Иначе стават лесно и бързо (със сухата мая)! Ще направя пак и ще се постарая да ги оформя по-добре :) Страхотна рецепта, благодаря!
7.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Да, Валентина, може, но ако не сложиш сода във водата, бретцелите няма да имат коричка с този цвят, а поръсени със захар също ще са хубави.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
Бен коментира рецептата Пиле с прясно зеле
Ve6erka коментира рецептата Фъстъчено масло
Ve6erka коментира рецептата Пиле фрикасе
Весела Андонова се регистрира в сайта.
Радосвета Иванова публикува рецептата Огретен
Gaby Spasova се регистрира в сайта.
Galq Dimitrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Кокосово масло
Карина Трендафилова се регистрира в сайта.
Диана Георгиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта