Чеснови възли

Ароматни хлебчета с масло, чесън и пармезан
Източник: Бон Апети
Дата: 09.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 кубче прясна мая
750 г брашно

за намазване:
60 г краве масло
60 мл зехтин „Екстра върджин“
4 скилидки чесън

за поръсване:
50 г сирене „Пармезан“
1/4 връзка магданоз



Начин на приготвяне:
1
Чеснови възли
Маята се разтваря в около 400 мл топла вода.
2
Чеснови възли 2
Прибавят се захарта, солта и зехтинът, и се разбърква.
3
Чеснови възли 3
Сипва се брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса.
4
Чеснови възли 4
След това се разделя на 20 топки.
5
Чеснови възли 5
От всяка топка се оформя фитил и се завързва на възел.
6
Чеснови възли 6
Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се оставят да втасат.

7
Чеснови възли 7
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 7–8 минути.
8
Чеснови възли 8
Маслото за намазване се разтопява, заедно със зехтина.
9
Чеснови възли 9
Дърпа се от огъня и се прибавя чесънът, стрит на паста.
10
Чеснови възли 10
Хлебчетата се намазват с чесновото масло.
11
Чеснови възли 11
Накрая се поръсват с наситнения магданоз и настъргания пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2019
По топчести ми се получиха, а и май трябваше да втасват още ...
14.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2016
Превъзходни! Препоръчвам с 2 ръце!
13.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Много,много оригинална и добра рецепта!
12.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Невероятни! Толкова пухкави и меки! Определено ще ги приготвя пак :))
11.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Хлебчетата се получиха много сполучливи, но замених магданоза с копър.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: