Чили кон карне със сметана

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешки врат
200 г заквасена сметана
60 мл зехтин
1 консерва цели домати (800 г)
1 консерва червен боб (800 г)
1 връзка пресен кориандър
2 скилидки чесън
1 червена люта чушка
1 глава лук
1 дафинов лист
1 с. л. кимион на зърна
1 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. кориандър на зърна
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Чили кон карне със сметана
Телешкото месо се накълцва много наситно. Запържва се до златисто в зехтина и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Чили кон карне със сметана 2
Прибавят се наситнените лук и чесън и се оставят да се запържат.
3
Чили кон карне със сметана 3
Сместа се овкусява със стритите кимион и кориандър, дафиновия лист, наситнената люта чушка и червения пипер.
4
Чили кон карне със сметана 4
Наливат се 800 мл вода. Готви се под капак около час, докато месото омекне.
5
Чили кон карне със сметана 5
Прибавят се доматите и се намачкват.
6
Чили кон карне със сметана 6
Сипва се и отцеденият боб. Готви се още около 30 минути на слаб огън.
7
Чили кон карне със сметана 7
Яхнията се сервира с накълцан кориандър и заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2020
Страхотна рецепта! Редовно я готвя вкъщи :)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2018
Страхотна рецепта! Сметаната е отлична добавка. Аз добавих вместо пресния кориандър отгоре - магданоз и наситнен пресен лук.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2017
Невероятно вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2017
Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2017
Росица, пресен кориандър може да се намери на много места в София - например на пазара Ситняково, както и в магазините на повечето големи търговски вериги (Метро, Фантастико, ХИТ, Била), но не винаги е наличен, защото сравнително бързо се разваля.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: