Дроб кавърма

Дата: 26.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешки дроб
250 г печурки
500 мл телешки бульон
60 мл олио
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 люта чушка
2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дроб кавърмаДробът се почиства и се нарязва на парчета. Запържва се в половината от олиото, така че да остане розов отвътре и се изважда от съда.
2
Дроб кавърма 2В същия съд се сипва останалото олио и в него се запържват нарязаният на ивици лук и наситненият чесън. Прибавят се почистените печурки, нарязани на четвъртинки.
3
Дроб кавърма 3Щом и те се запържат добре, се слага накълцаната люта чушка и се разбърква.
4
Дроб кавърма 4Сипва се брашното, запържва се за кратко и се добавят доматеният концентрат и кимионът.
5
Дроб кавърма 5Налива се бульонът, посолява се на вкус и се готви, докато зеленчуците омекнат.
6
Дроб кавърма 6Сипва се и дробът и се готви още 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. След 1–2 минути съдът се дърпа от огъня.
7
Дроб кавърма 7Кавърмата се поднася гореща, по желание поръсена с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2016
Много вкусно! Смених доматения концентрат с домати от консерва и намалих количеството на бульона.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2016
Много вкусна! Въпреки че не съм почитателка на дроб, реших да експериментирам и не сбърках
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


323 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта