Гризини

Перфектно хрупкави
Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
2 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
1 с. л. мед
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
300 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Гризини
Брашното се смесва със солта и маята.
2
Гризини 2
Медът и зехтинът се разбъркват с водата.
3
Гризини 3
Течните съставки се добавят към сухите и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса, разточва се в правоъгълна форма и се оставя да почине 15 минути.
4
Гризини 4
Режат се тънки ленти.
5
Гризини 5
Всяка лента се прегъва надве и се усуква.
6
Гризини 6
Подрежат се в тави върху силиконови килими и се пекат последователно на 220 градуса за около 12 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2023
И аз увеличих брашното с около 50 гр., защото не можеше да се борави с него, много бързо и се правят и се ядат.
15.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2017
Приготвих ги с пълнозърбесто брашно,пое малко повече от 400 гр.
14.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Пробвах две рецепти за гризини и все не успявам да ги докарам до търсената от мен хрупкавост. Явно бъркам някъде и ми е по-лесно да се откажа от гризините и да наблегна на супите, салатите и основните ястия, където впрочем е и стихията ми.)))
13.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
За втори път правя тази рецепта и се получава винаги добре.Сложих доста ядки и замених брашното с ръжено.Пак се получи.Благодаря за хубавата рецепта!
12.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2016
И моето тесто стана водно затова добавих още брашно, но така е и на мама рецептите са с \"брашно - колкото поеме\".
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: