Хлебчета с ким

Дата: 25.10.2016
Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Хлебчета с ким
 
Необходими продукти:
300 г брашно
125 мл прясно мляко
30 г прясна мая
1 яйце
1 жълтък
1 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. захар
1 ч. л. кимион
1 с. л. ким
1 щипка сол
за поръсване:
1 ч. л. едра сол (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява в купа и в средата се прави кладенче. Маята се натрошава в друга купа. Добавят се захарта и млякото (което трябва да е хладко), разбърква се и сместа се изсипва в кладенчето. Оставя се за 15 минути, за да шупне маята.
2
Прибавят се солта, кимионът и яйцето, и бързо се замесва гладко и меко тесто. Меси се върху набрашнен плот около 10 минути, след това се слага в купа, покрива се с кърпа или фолио за свежо съхранение и се оставя за 1 час да втаса.
3
Тестото се премесва още веднъж и се оформя като руло с дължина от около 30 см. От него се изрязват 8 еднакви по големина парчета, които се оформят като кръгли хлебчета.
Слагат се в тава, застлана с хартия за печене, върху всяко се прави кръстче и се оставят да втасат за 30 минути.
4
Жълтъкът се разбива със сметаната и хлебчетата се намазват с тази смес. Поръсват се със смления или счукан ким и със сол. Пекат се 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор. Изваждат се и се оставят да се охладят върху решетка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта