Хляб с маслини и сушени домати

Със средиземноморски вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
150 г маслини „Каламата” (без костилки)
60 г сушени домати (в зехтин)
270 мл топла вода
60 мл зехтин „Екстра върджин”
1/2 кубче прясна мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Хляб с маслини и сушени домати
Маята се разтваря в част от водата, заедно със захарта. Поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
2
Хляб с маслини и сушени домати 2
Брашното се смесва със солта. Наливат се останалата вода, шупналата мая и зехтинът.
3
Хляб с маслини и сушени домати 3
Замесва се меко тесто.
4
Хляб с маслини и сушени домати 4
Маслините и доматите се накълцват и се добавят към тестото. Размесва се и се оставя да втаса.
5
Хляб с маслини и сушени домати 5
След това отново се размесва, разделя се надве, оформя се, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
6
Хляб с маслини и сушени домати 6
По повърхността на хлебчетата се правят прорези с нож.
7
Хляб с маслини и сушени домати 7
Пекат се 10 минути в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор и още 10 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2017
Страхотен
10.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
И тук малко изменение направих :)
9.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Вместо мая, използвах квас.
8.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2016
Аз разнообразих със бял, черен сусам върху някои топки. Рецептата е наистина добра.
7.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2016
Много лесни и вкусни хлебчета
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: