Хрупкави пилешки хапки

Дата: 27.10.2016
Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Хрупкави пилешки хапки
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1/2 ч. ч. брашно (тип 500)
2 яйца
100 мл газирана вода
1/2 ч. л. сол
100 мл олио
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на малки хапки и леко се осолява.
2
Панировката се приготвя, като жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват поотделно. Към част от брашното се добавя газирана вода, така че да се получи кашичка. След това се прибавят жълтъците и се разбърква. Накрая се слагат и белтъците, и внимателно се смесват.
3
Пилешките хапки се овалват в брашно, след това се потапят в панировката и се пържат в сгорещеното олио.
4
Изваждат се и се оставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Поднасят се топли.


Съвет:
Ако сместа за панировката ви се стори гъста може да я разредите с още малко газирана вода. Ако ви се стори рядка – добавете още малко брашно.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулия Митева се регистрира в сайта.
Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта