Индийска халва с кашу

Дата: 19.04.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Индийска халва с кашу
 
Необходими продукти:
300 г сурово кашу
250 мл прясно мляко
200 г захар
50 мл вода
2 с. л. масло
1 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Кашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото.
2
От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен огън 5 минути.
3
Готовият сироп се смесва с кашуто и се разбърква много добре, но не се сваля от котлона. Добавя се разтопеното масло и се разбърква, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.
4
Сваля се от котлона и сместа се разпределя в намазнена тава, на слой с дебелина от 2-3 см. Оставя се да изстине за няколко часа и се реже на правоъгълници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта