Капама

Дата: 31.12.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко месо от бутчета (без кост)
500 г телешки джолан (без кост)
500 г свински гърди (без кост)
500 г кървавица
300 г сланина
100 г ориз (бисерен)
200 мл червено вино
1 средно голяма кисела зелка
1 дафинов лист
4 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1–2 ч. л. див кимион
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
КапамаСвинските гърди, телешкият джолан и пилешкото месо се нарязват на едри парчета.
2
Капама 2Овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в олиото.
3
Капама 3Зелето се реже на ивици и се разбърква с ориза, червения пипер, кимиона и дафиновия лист.
4
Капама 4Сланината се реже на много тънки филийки. Дъното и стените на гювеча се покриват с резени сланина.
5
Капама 5Слага се 1/3 от зелето, половината месо, пак 1/3 от зелето, останалото месо и останалото зеле.
6
Капама 6Отгоре като кравай се завива кървавицата.
7
Капама 7Налива се виното и ако е нужно, малко зелев сок. Похлупва се. Гювечът се слага в студена фурна. След това фурната се включва на 220 градуса.
8
Капама 8След около 30 минути температурата се намалява на 140 градуса и капамата се готви така на слаб огън около 5 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Приготвих рецептата. Но използвах само свинско месо и кълцана наденица вместо кървавица. Определено се получи вкусно и пак ще се приготвя!
2.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2018
Рецептата е страхотна!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2018
Капамата по вашата рецепта стана повече от превъзходна!Страхотно попъдение за празника!Благодаря ви!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


milenka се регистрира в сайта.
Ками Борисова се регистрира в сайта.
Vasilka Stoilova коментира рецептата Малинова торта
Елза Маламова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Пица „Маргарита“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта