Кашкавалки

Дата: 17.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно (около 500 г)
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
150 г кашкавал
1 пакетче суха мая
3/4 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 с. л. сусам
50 г краве масло за намазване
брашно за разточване
зехтин за намазване на купата
 

Начин на приготвяне:
1
Кашкавалки
Маята се разтваря в затопленото прясно мляко, заедно със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се да шупне.

 


2
Кашкавалки 2
В купа се слагат брашното и солта, прави се кладенче, сипват се разтопеното краве масло и шупналата мая. Замесва се меко тесто, което след това се меси на набрашнен плот.

 

 


3
Кашкавалки 3
Поставя се в чиста купа, намазана със зехтин, и се оствя да втаса за около 1 час.

 


4
Кашкавалки 4
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

 


5
Кашкавалки 5
Тестото се разточва с дебелина 1 см върху набрашнен плот.

 


6
Кашкавалки 6
Намазва се с разтопеното масло и отгоре се поръсва кашкавалът.

 


7
Кашкавалки 7
Завива се на стегнато руло на дългата страна. Нарязват се парчета с дебелина около 2–3 см.

 


8
Кашкавалки 8
Поставят се в тава, покрита с хартия за печене. Поръсват се със сусам.

 


9
Кашкавалки 9
Кашкавалките се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (35)
35.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2017
Страхотни! Вече са любими на цялото семейство!
34.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2016
Много лесни и вкусни ! Препоръчвам !
33.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Бързи,лесни,много вкусни и мекички (поне веднага след печенето). Дано са така и на следващия ден.
32.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Цветомила, времето за втасване е относително и зависи също така и от температурата в помещението, където се намира тестото. Затова в рецептата е посочено „около 1 час“.
31.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Анни, посочените 4 ч. ч. са около 500 г брашно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта