Катми

Дата: 27.10.2016
Източник: Vasilena
ТИТЛА: Помощник готвач
Катми
 
Необходими продукти:
300 г брашно (1-2 ч. ч.)
60 г краве масло
1 жълтък
10 г мая
400 мл вода (2 ч. ч.)
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се размива с малко хладка вода и към нея се прибавят брашното, солта и останалата вода.
2
Приготвя се тесто (малко по-гъсто от тесто за палачинки), което се оставя да втаса, докато обемът му се увеличи 2-3 пъти.
3
От тестото върху сач се изпичат катми. За всяка катма сачът се намазва с мазнина и разбит жълтък и отгоре с малък черпак се сипва от тестото. Като се запекат от едната страна (това се познава по появяването на дупчици по повърхността), катмите се обръщат, за да се запекат и от другата страна.
4
След изпичане катмите се намазват с масло и се поднасят топли с кисело мляко, айран или мед.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Изключително вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Катми пълни с нарязана на малки кубчета шунка, настърган кашкавал и сос от кетчуп, майонеза и горчица.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
С пълнозърнесто брашно от лимец.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулия Митева се регистрира в сайта.
Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта