Кейк с тиква и шоколад

Дата: 13.04.2019
Източник: doseva6
ТИТЛА: Чирак
Кейк с тиква и шоколад
 
Необходими продукти:
1 - 1/2 ч. ч. брашно
2/3 ч. ч. какао
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. ч. кисело мляко
1 1/2 ч. ч. настъргана тиква
2 пакетчета ванилия
2 ч. ч. захар (непълни)
3/4 ч. ч. олио
3 яйца
за глазурата:
1/2 ч. ч. натрошен шоколад
1 с. л. краве масло
100 мл прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта за 5 минути.
Брашното, бакпулвера, какаото, содата и солта се пресяват. На тънка струя се сипва олиото. Добавят се на 2-3 пъти към яйцата.
2
Прибавяме последователно киселото мляко, тиквата и ванилиите. Пече се в загрята на 180 г фурна за 30-40 минути.
3
Като изстине сладкишът, на водна баня се разтопява шоколадът с маслото и прясното мляко. Намазва се върху сладкиша.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Атанас Атанасов се регистрира в сайта.
Иван Пашов се регистрира в сайта.
Dani Didi се регистрира в сайта.
hedgehog се регистрира в сайта.
Nushia коментира рецептата Моят сладкиш
Алекс коментира рецептата Козунак
Алекс се регистрира в сайта.
Nushia се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Захарни сладки балеринки
Анна коментира рецептата Сирене по шопски
Pepa Ruseva се регистрира в сайта.
Magitopalova14@gmail.com се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта