Кейк със сливи и бял шоколад

Няма как да не е добра комбинацията от бадеми, сливи и шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сини сливи
250 г брашно
60 г овесени ядки
4 яйца
120 г кафява захар
50 г бяла захар
2 ч. л. бакпулвер
200 г краве масло
50 г смлени бадеми
сокът от 1/2 портокал
1/4 ч. л. сол
краве масло и брашно за тавата

за глазурата:
50 г бял шоколад
25 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Кейк със сливи и бял шоколад

Маслото се разбива с двата вида захар с помощта на миксер.

 


2
Кейк със сливи и бял шоколад 2

Яйцата се добавят едно по едно, като се разбива, докато се получи хомогенна смес. След това се добавят бадемите, портокаловият сок, овесените ядки, брашното, бакпулверът и солта.

 


3
Кейк със сливи и бял шоколад 3

Разбърква се със силиконова или дървена бъркалка, докато се получи гъсто тесто като за кейк.

 


4
Кейк със сливи и бял шоколад 4

Сливите се измиват и костилките им се отстраняват. Нарязват се на едри парчета и се добавят към тестото.

 


5
Кейк със сливи и бял шоколад 5

Форма за терин се намазва с масло и се поръсва с брашно. Тестото се изсипва във формата и се пече 1 час и 10 минути в загрята на 170 градуса фурна, след това се оставя да почине 20 минути.

 


6
Кейк със сливи и бял шоколад 6

Шоколадът се разтопява в загрятата сметана и със сместа се рисува  отгоре върху кейка. Сервира се топъл, с топка сладолед или заквасена сметана.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2019
Здравейте, Зорница! Пробвайте с череши, с грозде, със сушени кайсии... Според нас ще се получи, успех!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2019
Уникален! Жалко че няма целогодишно сини сливи, с какъв друг плод би се получило добре?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: