Мусака

Дата: 24.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
600 г кайма смес
1 глава лук
1 скилидка чесън
200 г пасирани домати от консерва
1 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус
за заливката:
300 г кисело мляко
2 яйца
1 с. л. брашно
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
МусакаЛукът се наситнява и се запържва в олиото за кратко.
2
Мусака 2Прибавя се и наситненият чесън и щом леко омекне, се сипва каймата. Запържва се, докато стане на ситни трохи и започне да се карамелизира
3
Мусака 3Сипва се доматеният концентрат и се разбърква.
4
Мусака 4Прибавят се чубрицата, червеният пипер и доматите.
5
Мусака 5Наливат се около 100 мл вода, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 5 минути на слаб огън.
6
Мусака 6Картофите се обелват, нарязват се на ситни кубчета и се слагат в тава.
7
Мусака 7При тях се сипва каймата.
8
Мусака 8Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
9
Мусака 9Ястието се залива с вода, колкото да покрие продуктите и се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна – около 40 минути.
10
Мусака 10Киселото мляко се разбива с яйцата и брашното.
11
Мусака 11Овкусява се със сол и черен пипер.
12
Мусака 12Мусаката се залива с яйчено-млечната смес.
13
Мусака 13Поръсва се с настърган кашкавал и се запича, докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (75)
75.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2017
Рецептата е много добра! Следвайте я и няма да съжалявате!
74.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2017
Ето я, дано този път се качи.
73.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2017
За да стане по-гъста мусаката ми, винаги поръсвам с галета. После като истине не се разпилява. Не знам дали е правилно, но всички са очаровани от нея . :) Добавям и магданоз точно преди да я сложа във фурната. След това чакам със сигурност повече от 40 минути (защото съм алчна и винаги съм сложила много картофи и много месо) и заливам, пак с повече кашкавал, щото - ДА ИМА! Хахахах! И става прекрасна, рецептата е много яка, не се чудете да пробвате!
72.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2017
Първата ми мусака
71.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2017
Като за пръв път, мисля, че се получи добре! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Radoslav Naydenov се регистрира в сайта.
Пламен коментира рецептата Леща на фурна
Незабравка коментира рецептата Сорбе „Мохито с диня“
Helen OfTroy се регистрира в сайта.
Vicky Dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта