Палачинков терин

С телешко, спанак и сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
300 мл прясно мляко
150 мл газирана вода
200 г брашно
30 г краве масло (+ за намазване)
2 яйца
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол

за плънката с телешко:
400 г телешки джолан (без кост)
200 г домати на кубчета (от консерва)
1 стрък стеблена целина
1 скилидка чесън
1 малка глава лук
1 морков
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 с. л. олио
1/4 ч. л. черен пипер на зърна
сол и черен пипер на вкус

за плънката със спанак:
150 г бланширан спанак
50 г краве масло
30 г сушени домати
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за плънката със сирене:
300 г сирене „Крема“
1 печена червена чушка
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Палачинков терин
Джоланът се поставя в тенджера, залива се с вода, колкото да го покрие и се слага на умерен огън. Щом кипне, се отпенва. Добавят се нарязаните на едро морков, лук и целина. Подправя се с дафиновия лист и зърната черен пипер. Вари се на тих огън до готовност – 3–4 часа.
2
Палачинков терин 2
След това месото се наситнява и се овкусява със сол и черен пипер, а бульонът се прецежда и се редуцира наполовина.
3
Палачинков терин 3
Чесънът се смачква и се запържва в олиото. Наливат се доматите, пуска се мащерката и се сосът се оставя на слаб огън, докато се сгъсти. Пасира се и се охлажда.
4
Палачинков терин 4
Сушените домати и чесънът за спаначената плънка се наситняват и се запържват в сгорещеното масло.
5
Палачинков терин 5
Добавя се спанакът и се готви 2–3 минути. Овкусява се със сол, черен пипер, индийско орехче и накълцан магданоз.
6
Палачинков терин 6
Изважда се и се накълцва.
7
Палачинков терин 7
Чушката за третата плънка се нарязва на малки кубчета, чесънът се стрива на паста, а мащерката се наситнява. Разбъркват се добре със сиренето и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Палачинков терин 8
Брашното, млякото, газираната вода, яйцата и разтопено масло се разбиват, докато се получи гладко тесто за палачинки. Овкусява се със солта и захарта.
9
Палачинков терин 9
В намазан с масло тиган се приготвят палачинки.
10
Палачинков терин 10
Една трета от тях се намазват с домати и се поръсват с месото. Навиват се стегнати рула.
11
Палачинков терин 11
Друга част се поръсва със спанак и се навиват стегнати рула. Останалите се мажат със сместа със сирене и също се навиват на рула.
12
Палачинков терин 12
Подреждат се във форма за печене терин, покрита със стреч фолио.
13
Палачинков терин 13
Заливат се с редуцирания бульон и се оставят да престоят 2–3 часа в хладилник.
14
Палачинков терин 14
Готовият терин се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2022
Красиво и вкусно ястие. Аз използвах пилешко месо и бульонът ,разбира се , не даде очаквания стягащ ефект както при телешкия , но пак се получи красив терин .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: