Пъстърва на скара

Дата: 14.10.2013
Източник: Екатерина
ТИТЛА: Помощник готвач
Пъстърва на скара
 
Необходими продукти:
за рибата:
2 пъстърви
1/2 с.л сол
2 щипки черен пипер
2-3 с. л зехтин
10 мл лимонтузу
за гарнитурата:
4-5 картофа
1/2 връзка магданоз
1 малка глава лук
зехтин на вкус
оцет на вкус
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пъстърва на скараПъстървата се почиства, посолява се, поръсва се с черния пипер, напръсква се с лимонтузуто и зехтина. Запечатва се с опаковачно фолио и се оставя да престои 1 час (може и повече) в хладилник. Скарата се нагрява и се маже с олио или свинска мас. Пъстървата се пече от двете страни до готовност. Картофите се сваряват, обелват и режат на кубчета. Лукът и магданозът се нарязват наситно и се прибавят към картофите. Овкусяват се със сол, зехтин и оцет.
2
Пъстърва на скара 2Пъстървата се сервира с чаша бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Здравейте , аз я пека по 15 минути от всяка страна като пъстървата вече е хванала коричка.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2015
Колко време се пече ( общо ) ? Как да съм сигурна,че е готова?
1.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2013
Обожавам пъстърва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта