Пица с типово и пълнозърнесто брашно

Вкусна и полезна пица с типово и пълнозърнесто брашно
Източник: Dobi_
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.04.2020
Пица с типово и пълнозърнесто брашно
Пица с типово и пълнозърнесто брашно
Пица с типово и пълнозърнесто брашно
Пица с типово и пълнозърнесто брашно
Пица с типово и пълнозърнесто брашно
 
Необходими продукти:
за тестото (2 пици):
200 г пълнозърнесто брашно
200 г типово брашно
1/3 ч.л. суха мая
175 мл хладка вода
1 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар

за гарниране (за 1пица):
100 г доматен сос
150 г колбас
100 г маслини
100 г кисели краставички
50 г царевица
босилек на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пица с типово и пълнозърнесто брашно
От продуктите за основата се замесва меко тесто, като при нужда добавяте още малко вода или брашно, докато стане леко и еластично. Завиваме в стреч фолио и оставяме да втаса, докато удвои размера си - приблизително 2-3 часа.
2
Пица с типово и пълнозърнесто брашно 2
Втасалото тесто се разделя на две части, като всяка една от тях е достатъчна за една тънка пица с диаметър 33 см. Тестото се разточва и слага в леко намазнена тава за печене. Оставя се да втаса още малко, докато приготвим продуктите за плънката, които могат да варират.
3
Пица с типово и пълнозърнесто брашно 3
Първо се намазва с доматен сос, в който може да се сложи босилека. Нарежда се колбасът и се поръсва с всички останали продукти, като последен е кашкавалът. Пече се до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: