Шоколадов салам

Сладко домашно изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г обикновени бисквити
400 г течен шоколад
160 г краве масло
80 г пудра захар
150 г печени лешници
100 г червени боровинки
50 мл тъмен ром
1 ванилия
3 с. л. какао
20 г кокосови стърготини

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов салам
Лешниците се накълцват, а червените боровинки се накисват в рома.
2
Шоколадов салам 2
Бисквитите се начупват на малки парченца.
3
Шоколадов салам 3
Смесват се с шоколада, лешниците, боровинките, заедно с рома, пудрата захар, какаото, разтопеното масло, ванилията и се разбърква много добре.
4
Шоколадов салам 4
Сместа се оформя като руло.
5
Шоколадов салам 5
Увива се стегнато във фолио за свежо съхранение.
6
Шоколадов салам 6
След това и в алуминиево фолио, и се оставя в хладилник за 4 часа, да стегне.
7
Шоколадов салам 7
Двата вида фолио се отстраняват и шоколадовият салам се поръсва с кокосовите стърготини.



Съвет:
Шоколадовият салам може да издържи две седмици в хладилник, ако е добре увит във фолио за свежо съхранение.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2019
Бързо, лесно и вкусно!
18.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
Много вкусно! Аз сложих малко повече масло :)
17.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Лесно и вкусно !
16.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2015
Лесно за приготвяне, но много вкусно сладко изкушение. Може да се експериментира страшно много с продуктите. Най-трудната част е увиването, но и да не успеете да получите перфектната форма както се получи при мен, пак ще можете да се насладите на тази вкусотия. Един съвет от мен - в зависимост от продуктите, на шоколадовият салам може да му трябват и повече от 4 часа, за да стегне. Препоръчвам го на всички, които не могат да си позволят да отделят много време в кухнята, но искат да се насладят на нещо много вкусно за десерт! :)
15.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2015
Страхотен! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: