Таханови кифлички

С дъх на канела и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г краве масло (на стайна температура)
250 г крем сирене
300 г брашно
50 г захар
2 жълтъка
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 щипка сол
1 яйце (за намазване)
сусам за поръсване

за плънката:
150 г светъл сусамов тахан
1 пакетче бурбонска ванилова захар
50 г мед
100 г орехи
1 щипка канела



Начин на приготвяне:
1
Таханови кифлички
Маслото се разбива с крем сиренето, захарта и ваниловата захар.
2
Таханови кифлички 2
Един по един се добавят жълтъците, брашното и солта.
3
Таханови кифлички 3
Замесва се тесто, което се разделя надве и се оставя в хладилник за 4 часа.
4
Таханови кифлички 4
Плънката се приготвя като таханът се смесва с меда, накълцаните орехи, канелата и захарта, и се разбърква добре.
5
Таханови кифлички 5
Всяко парче тесто се разточва на правоъгълник, намазва се с плънка и се навива на руло.
6
Таханови кифлички 6
Рулата се режат на парчета, широки около 2 см и се поставят в тава с незалепващо покритие. Намазват се с яйце, поръсват се със сусам и се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2022
Страхотна рецепта. Даже забравих в тестото да сложа захар и след това ги поръсих с пудра захар. Много приятни - точно това ни хареса, че не са прекалено сладки. В тестото сложих цяло яйце, а в плънката по-малко мед и 1 яйце. Канелата пропуснах, защото половинката не я обича.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2020
Получиха се, но домочадието не са особено възхитени.... Не са им сладки
3.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2020
Здравей, Таня! Става въпрос за бурбонската ванилова захар, която е втори продукт в съставките за плънката. Това е захар с аромат на ванилия. Иначе сладостта идва от меда. Поздрави от нас!
2.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2020
Здравейте! В състава на плънката няма захар, а в рецептата пише да се добави. Бихте ли ми казали, дали се слага захар и в плънката Благодаря!
1.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2016
Направих ги със сладко от диви боровинки,нямах тахан,станаха супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: