Телешки език магданозлия

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 14.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език
2 глави лук
1 морков
250 мл животинска сметана
250 мл прясно мляко
3 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
2 дафинови листа
1 ч. л. зърна черен пипер
2 връзки магданоз
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Телешки език магданозлия
Морковът и една глава лук се режат наедро и заедно с езика се слагат в дълбока тенджера. Добавят се една връзка магданоз, черният пипер и дафиновите листа. Заливат се с голямо количество вода. Езикът се вари, докато омекне и стане готов – около 2 часа и 30 минути. Междувременно се отпенва.
2
Телешки език магданозлия 2
Свареният език се изважда и се обелва, докато е още топъл, след това се нарязва на кубчета. Бульонът се прецежда.
3
Телешки език магданозлия 3
Останалата глава лук се наситнява и се запържва в маслото, без да се карамелизира.
4
Телешки език магданозлия 4
Добавя се брашното, разбърква се и щом стане златистокафяво, се наливат 200 мл от бульона, а след това животинската сметана и млякото.
5
Телешки език магданозлия 5
Прибавят се останалият магданоз, нарязан наситно, чесънът, стрит на паста и езикът.
6
Телешки език магданозлия 6
Ястието се вари, докато се сгъсти. Овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се със заквасена сметана.



Съвет:
Останалият бульон се замразява за други ястия.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2022
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: