Тиквички с домати и ориз на фурна

Прекрасно безмесно лятно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г бисерен ориз
100 г кашкавал
4 тиквички
4 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 яйца
175 г крем сирене
1 стрък розмарин
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Тиквички с домати и ориз на фурна
Тиквичките се нарязват на шайби с дебелина от 1 см. Слагат се в тава, намазват се със зехтин, посоляват се и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Тиквички с домати и ориз на фурна 2
Доматите се обелват и се режат на тънки шайби.
3
Тиквички с домати и ориз на фурна 3
Лукът и чесънът се наситняват и се сотират в зехтина.
4
Тиквички с домати и ориз на фурна 4
Сипва се оризът и се запържва за кратко.
5
Тиквички с домати и ориз на фурна 5
Наливат се около 700 мл вода и се готви, докато оризът омекне.
6
Тиквички с домати и ориз на фурна 6
След това оризът се дърпа от котлона, овкусява се с наситнения розмарин, сол и черен пипер и се смесва с крем сиренето и яйцата.
7
Тиквички с домати и ориз на фурна 7
В намазана със зехтин тава на пластове се редят ориз, тиквички, домати, ориз, тиквички, домати.

8
Тиквички с домати и ориз на фурна 8
Ястието се полива със зехтин и се пече около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна.
9
Тиквички с домати и ориз на фурна 9
След това се настъргва кашкавалът и ястиято се допича за около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2023
Сготви се както трябва според рецептата, но не ми харесва изобщо, няма да повторя.
19.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2022
Много вкусно се получи!
18.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2021
Много вкусно ястие.
17.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2021
С босилек и рукола вместо розмарин:)
16.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2020
Много сполучлива рецепта. Вкъщи не сме фенове на розмарина и затова сложих мащерка. Стана супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: