Готвихте ли вече със спанак?


0
1485

Сега е моментът. Ако още не сте готвили със спанак, значи просто не сте попаднали на подходяща рецепта.

5 полезни съвета за вкусни резултати

1. Младите листа на спанака се използват както сурови, така и варени или задушени и консервирани. Най-полезни са, разбира се, в суров вид. Избирайте ги хрупкави и тъмнозелени на цвят, а не такива, които са бледи, наранени или с петна.
2. Съхранявайте ги в хладилник в найлонова торбичка до 3 дни от набирането или бланширани и замразени във фризер.
3. Тъй като в листата могат да се крият голям брой песъчинки, е добре първо да ги изплакнете обилно, след това да ги потопите във вода. Оставете ги да престоят там 5 минути и ги изплакнете отново. Ако има нужда, повторете процедурата, след това отцедете, отстранете пожълтелите листа и отрежете дръжките.
4. Ако приготвяте спанака за салата, изплакнете и подсушете с хартиени кърпи. Плоските листа са предпочитани за салата заради деликатната си и мека структура.
5. Със спанак можете да приготвите супи, сокове, сосове, месни рула, тартове, терини, палачинки, кюфтета, суфлета ...

Каквото и приложение да му измислите, резултатът винаги ще е изключително апетитен. Освен това той е толкова беден на калории, че и в по-голямо количество няма да ви навреди.

 

Pinterest
Коментари (0)



Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
Антоанета Ватова се регистрира в сайта.
iliyananedyalkov коментира рецептата Шоколадов тарт с малини
Tony Mihaylova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта