Пилешко за всеки вкус


0
76095

Всеизвестен факт е, че пилешкото месо е любима храна на млади и стари по целия свят. Това се дължи в голяма степен на качествата на пилешкото – то е диетично, защото не е мазно, но в същото време високото му съдържание на протеини го прави желано от всеки фитнес любител, който желае да качи някое и друго килце в мускулна маса.

Пилешка супа за душата
На пилешката супа се приписват почти чудотворни свойства, a възрастните хора я препоръчват като лек за душевни и физически болежки. Но дори и с риск да разсърдите баба си, следващият път, когато я приготвяте у дома – не слагайте в нея фиде и картофи – така ще я направите лека и диетична.

Печеното пиле,
от своя страна, стои гордо и стабилно на традиционната семейна трапеза както в празник, така и в делник. Разбира се, пилето позволява и редица авангардни или експериментални трактовки, като например пилешки крилца „Бъфало“, Пиле „Тандури“ или пиле „Терияки“ и още много други.
 
Ако ще е пиле, да е Градус
Градус е най-големият производител на птиче месо в България и тази година става на 25 години. Продуктите на Градус се произвеждат в затворен цикъл – групата разполага със собствен фуражен завод, люпилня, ферми за родителски стада, ферми за отглеждане на бройлери и предприятие за преработка на птиче месо. По този начин Градус дава абсолютна гаранция за контрол на качеството на всеки етап и неналичие на вода или хормони в крайните продукти. В портфолиото на компанията е включена пълната гама пилешки продукти – пресни, замразени, овкусени, колбаси и готови за консумация. Продуктите се предлагат опаковани в тарелки или пликове, опаковки от полиамид и висококачествени вакуумни опаковки. Продуктите на Градус са с гарантиран произход, високо качество, отговарящо на европейските стандарти и превъзходен вкус. Предприятиeто е сертифицирано по НАССР, QS и ISO.

Теория и практика на готвенето с пилешко
• Купувайте охладено пилешко месо, а ако разполагате със замразено, го оставете да се размрази добре.
• Народната мъдрост твърди, че най-вкусното в пилето е кожата, но ако все пак държите да си спестите мазнините, трябва да знаете, че най-малко от тях има в бонфилето и във филето без кожа.
• И за да е още по-диетично и здравословно – използвайте оребрен тиган, в който не трябва да се слага никаква мазнина. Когато готвите или варите, е необходимо съвсем малко количество олио или зехтин.

За добрия вкус най-важни са подправките
Пилешкото месо си подхожда чудесно с лимонов сок, босилек, сол, черен пипер, мед, горчица, бяло вино, зехтин, червен пипер и риган. Дори и да ги сложите всички заедно, няма да сгрешите. За още по-богат вкус и аромат, в ястията с пилешко може да се добавят също и магданоз и копър.

Pinterest
Коментари (0)



Inna Veselinova коментира рецептата Пияни пилешки дробчета
Silv коментира рецептата Лятна торта
Silv се регистрира в сайта.
Диана коментира рецептата Боровинков пай
Лили Стоянова коментира рецептата Рататуй
Мария Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта